Geo Wiki Search toont Wikipedia-artikelen uit je directe omgeving

Wikipedia heeft drie weken geleden een Application Programming Interface (API) gepubliceerd die het mogelijk maakt dat de geografische data die horen bij de inhoud van de encyclopedie worden gekoppeld aan andere software. Dat is goed nieuws, want locatiegebaseerde toepassingen (van Foursquare tot Twitter) worden steeds populairder. Het is goed dat Wikipedia daar ook op inspeelt.

Geo Wiki Search is een van de eerste toepassingen die gebruik maakt van de API. Als je de website bezoekt wordt je locatie herkend (op basis van je IP-adres) en kun je meteen zien welke artikelen uit Wikipedia over je directe omgeving zijn geschreven. Op dit moment worden alleen de resultaten van de Engelstalige Wikipedia getoond, maar dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd. Locatie is immers hot. Houd dat in je achterhoofd, als je een artikel schrijft voor je favoriete online encyclopedie.

Leave a Reply